Kézfertőtlenítő termékek

Kézfertőtlenítők a szükséges kézhigiéné eléréséhez. Választékunk az antimikrobiális, bőrkímélő kézfertőtlenítőszereken kívűl tartalmaz, még virucid hatású folyékony szappanokat, törlőkendőket, amelyek magas kockázatú területeken is használhatók.

Kézfertőtlenítők és bőrtisztítók alkalmazása

A kézfertőtlenítés egyidejűleg a legegyszerűbb, ugyanakkor a legfontosabb higiéniai intézkedés, amelyet minden egészségügyi gyakorlatban alkalmaznak. A megfelelő kézhigiéne az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésének leghatékonyabb módja. Megfelelő alkalmazás esetén a rendkívül hatékony kézfertőtlenítők higiénikus munkamódszerhez vezetnek, javítva a beavatkozások általános higiéniáját.

Az egészségügyi dolgozók mindennapi kézhigiénéjében fontos szerepe van a szappan és a víz használatának. Speciális kézfertőtlenítővel történő rendszeres kézfertőtlenítés ugyanúgy elkerülhetetlen a szakrendelőkben a fertőző baktériumok átterjedésének megakadályozása érdekében. A kötelező kézmosással együtt a kézfertőtlenítés minden orvosi szakterületen az alapvető higiéniai gyakorlatok közé tartozik.

A bőr fertőtlenítése

A műtéti kézfertőtlenítést mindig akkor hajtják végre, ha különösen magas a sterilitási követelmény , például invazív műveletek során. A kéz higiénikus fertőtlenítése olyan gyakorlat, amelyet naponta többször végeznek. Kötelező a beteg érintkezése előtt és után, potenciálisan fertőző anyagokkal való érintkezéskor, valamint számos más esetben. Jellemzően kevesebb kézfertőtlenítőre van szükség higiéniai célokra, mint sebészeti célokra és az aktiválási idő rövidebb. Mindkét célból azonban lényeges a megfelelő alkalmazási technika és a kézfertőtlenítő szerek megfelelő megválasztása.

A bőrfertőtlenítést megfelelő antiszeptikummal végezzük, hogy ellensúlyozzuk a kórokozók okozta fertőzések lehetőségét injekciók, szúrások vagy műtéti beavatkozások során. A bőrfertőtlenítők antiszeptikus alkalmazása csökkenti vagy megszünteti az átmeneti és reziduális bőrflórát. Erre a célra speciális fertőtlenítőszert használnak, amelyet vagy spray-ként, vagy kézzel steril antiszeptikus tamponnal visznek fel a betegre.

A kézhigiéné 5 momentuma

Kézfertőtlenítés lehetőségét minden betegellátó ponton biztosítani kell. Az alkoholos kézbedörzsölő alkalmazása egészségügyi tevékenység során rutin eljárás.

Mikor kell alkalmazni?

1. beteggel történő kontaktus előtt
2. aszeptikus beavatkozás előtt
3. testváladékkal történő kontaktus után
4. beteggel történő kontaktus után
5. a beteg környezetének érintése után, betegzóna elhagyása után

A bőr tisztítása

A multirezisztens kórokozók komoly problémát jelentenek az egészségügyi intézményeknek. Az összehangolt higiéniai kezelések, beleértve az olyan intézkedéseket is, mint a kórokozó csökkentő testmosás, fontos elemei a kórokozók terjedésének megakadályozásában. Az antimikrobiális tisztítószereket jellemzi a gyors és széles spektrumú hatékonyság, valamint a kivételes bőr kompatibilitás.

Annak érdekében, hogy a bőr a gyakori mosás ellenére is egészséges maradjon, fontos a megfelelő tisztítószerek használata. Webáruházunk bőrkímélő szappanokat, kéztisztítószereket és bőrápolási termékeket kínál az érzékeny, sérült és allergiára hajlamos bőr kíméletes és alapos tisztításához. Az egészségügyi személyzet és a látogatók kézhigiénéjéhez itt megtalálja a megfelelő szappanadagolókat.

A kéz és a bőr ápolása

A vízhatlan kesztyűk mindennapi használata, a gyakori kézmosás nagy kihívást jelent a bőrnek. Rendszeres ápolás nélkül a bőr gyorsan kiszárad és kis repedések képződnek rajta. Ezáltal a bőr védőfunkciója súlyosan károsul – a kórokozók könnyen behatolnak és fertőzéseket okozhatnak. Termékajánlatunk ezért kiváló minőségű fertőtlenítőszereket, különösen lágy folyékony szappanokat kínál. Ezáltal a bőr kímélően tisztítható, illetve intenzíven ápolható, s a napi terhelés ellenére ép marad.

A kínálatban nem találta a keresett terméket, amelyek garantálják bőrének tisztítását, ápolását? Szüksége van információkra a fertőzések megelőzéséről? Szeretne higiéniai termékeket vásárolni, de kérdése van velük kapcsolatban? Tegye fel kérdéseit e-mailen, örömmel válaszolunk.