Orvosi felhasználásra

Nagy jelentőséget tulajdonítanak a személyi védőfelszereléseknek az egészségügyben, mivel védelmet nyújt az egészségügyi személyzet számára a fertőző anyagokkal való közvetlen érintkezéstől. Folyamatosan bővülő kínálatunk eldobható vizsgálókesztyűket és orvosi szájmaszkokat tartalmaz. A kesztyűk az egyéni védőeszközök fontos elemei.

Mindig viselni kell a potenciálisan fertőző vagy más módon veszélyes anyagok kezelését igénylő tevékenységek során. Az orvosi szájmaszk csökkenti a potenciális baktériumok mennyiségét a belélegzett és kilélegzett levegőben, hogy egyformán megvédje a beteget és a viselőjét. Különösen sebészeti vagy akár más orvosi területeken a maszk akadályt képez a fertőzés kockázatának megbízható csökkentése érdekében.

A védőfelszerelések alkalmazása

Az egészségügyi ellátás során a páciensek egészségvédelme mellett kiemelten fontos a dolgozók egészségvédelme. Az egészségügyi személyzet által végzett tevékenység következtében létrejövő egészségkárosító hatásokat, higiénés ártalmakat védőeszközök használatával lehet csökkenteni.

Az egészségügyben dolgozók, különösen a higiénés rendszabályok be nem tartása esetén, elsősorban a fertőző betegségek kialakulásának vannak kitéve. A higiénés rendszabályok betartásával a fertőzés lehetősége kizárható, vagy minimálisra csökkenthető.

Az egyéni védőeszköz rendeltetése, hogy a munkavégzés során védelmet biztosítson az egészséget és biztonságot fenyegető kockázat ellen. Ehhez szükséges, hogy a rendelkezésre álló védőeszköz legyen képes az egészséget kárósító hatások kivédésére, vagyis rendelkezzen az adott kockázat típusának, és mértékének megfelelő védelmi szinttel.